«Схеми» відповіли на погрози Офісу президента

Журналісти програми «Схеми» виступили із заявою у відповідь на погрози Офісу президента подати до суду в зв'язку із публікацією матеріалу про поїздку президента Володимира Зеленського до Оману і його можливу зустріч із головою Радбезу Росії Миколою Патрушевим.

Про це повідомили журналісти «Схем».

Журналісти заявили, що в їхніх матеріалах немає твердження, що зустріч між Зеленським і Патрушевим дійсно відбулася, а також, що Офіс президента спочатку приховував поїздку президента до Оману через що у громадськості залишилося багато питань.   «Замість того, щоб відповісти на питання, які до сих пір залишаються без відповіді, і прояснити досі незрозумілі моменти - Андрій Єрмак і Офіс президента в своїх заявах вдаються до дискредитації редакції та погрожують судом журналістам, які намагаються пролити світло на всю цю історію», - йдеться в заяві.

Також журналісти відзначили, що заклик Офісу президента до керівництва UA: Перший щодо поширення «недостовірної інформації» має ознаки тиску і втручання в редакційні справи.

«Держава дійсно фінансує Громадського мовника. Держава - тобто громадяни України, а не конкретний президент, Кабмін або Верховна рада. І тому, коли конкретному президенту, міністру або депутату не подобається, що транслює Громадський мовник, це не означає, що він має право на нього публічно тиснути», - повідомили в «Схемах».

Раніше, журналісти проекту «Схеми» оприлюднили розслідування, в якому повідомляється, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев приїжджав до Оману, коли там перебував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, ОПУ подає до суду на «Схеми» через сюжет щодо «зустрічі» Зеленського і Патрушева.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО