Туреччина заявила про кінець військової операції в Сирії

Міністерство оборони Туреччини повідомило про закінчення військової операції у Сирії, у зв’язку із виведенням курдських бойовиків із «безпечної зони».

У Анкарі заявили, що на цьому етапі не потрібно ініціювати чергову операцію за межами поточного району, пише Reuters.

Рішення про закінчення операції було оголошено після укладення угоди між Туреччиною та Росією щодо розміщення своїх сил на кордоні з Сирією.

Нагадаємо, з 9 жовтня Туреччина проводить в Сирії операцію «Джерело миру», метою якої оголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Дії спрямовані проти терористів ІД, забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК), яка з 1984 року бореться за надання автономії південно-східним районам Туреччини, населених переважно курдами, а також проти SDF і YPG (Загони народної самооборони).

Президент США Дональд Трамп пригрозив «повністю зруйнувати та знищити» економіку Туреччини, якщо та вчинить будь-які дії, які він вважає «поза межами», після його рішення вивести американські сили з північного сходу Сирії.

17 жовтня Вашингтон і Анкара домовилися про тимчасове припинення вогню в Сирії, щоб дозволити курдам покинути території на кордоні з Туреччиною.

Пызніше курди повідомили США про відвід бійців із зони безпеки в Сирії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО