Антикорупційний суд призначив склад суду у справі Труханова

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визначила склад колегії суддів, які переглядатимуть виправдувальний вирок міському голові Одесі Геннадію Труханову, його заступнику Павлу Вугельману і ще 6 особам у заволодінні понад 90 млн грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Судової влади.

Апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розглядатиме наступний склад суддів: Віктор Панкулич (головуючий суддя), Сергій Боднар і Ігор Панаід.

Як відомо, Вугельмана й Труханова, обвинувальний акт був вручений голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василю Шкрябаю; директору департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексію Спектору; його заступнику Володимиру Радіонову; директору приватної компанії-продавця будівлі Петру Загодіренку; представнику офшору Valton Group LP Ігорю Кравченку та оцінювачу – директору ПП «Брокбізнесконсалт» Галині Богдановій.

За версією слідства, мер Одеси у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 185 млн грн. Корупційна схема, на переконання детективів, реалізована під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. Надалі сплачені кошти ймовірно планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області.

Нагадаємо, суд виправдав Труханова і КО. Через час суд його оприлюднив, а журналіст «Слово і Діло» його проаналізував. Пізніше САП оскаржила цей вирок меру Одеси.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО