Трамп пригрозив Туреччині новими «спустошливими санкціями»

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може запровадити додаткові «спустошливі санкції» щодо Туреччини, якщо американський віце-президент Майкл Пенс не зможе домовитися з турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом щодо сирійського питання під час зустрічі в Анкарі.

Про це 16 жовтня інформує ТАСС.

«Я думаю, що у них (Пенса і Ердогана. - Ред.) буде успішна зустріч. Якщо ж ні, санкції, мита та інші засоби, які ми вжили і приймемо щодо Туреччини, стануть спустошливими для турецької економіки», - сказав Трамп на спільній пресконференції з італійським колегою Серджо Маттарелла в Білому домі.

Раніше в цей же день стало відомо, що Майк Пенс приїде з робочим візитом в Анкару, незважаючи на відмову Ердогана зустрічатися з ним.

15 жовтня президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження заходів санкцій відносно Туреччини через проведення військової операції в Сирії. Тепер мінфін США і Держдеп зможуть запроваджувати обмеження щодо приватних осіб, пов'язаних з турецьким урядом людей, а також низки організацій, які «створюють небезпеку для цивільних осіб або ведуть до подальшого підриву світу, безпеки і стабільності на північному сході Сирії».

Про початок операції «Джерело миру» в Сирії Анкара оголосила 9 жовтня. Метою військових дій проголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Ердоган обіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти терористів ІД і забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану. В операції задіяні протурецьких сили і сирійська опозиція.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО