Трамп назвав конгресмена Шиффа причетним до скарги на розмову із Зеленським

Президент США Дональд Трамп вважає, що голова спецкомітету з розвідки Палати представників Конгресу США Адам Шифф міг бути причетний до підготовки скарги з приводу липневої телефонної розмови американського лідера з українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це в середу, 2 жовтня, повідомив сам глава Білого дому.

Трамп послався на дані, наявні в розпорядженні його адміністрації.

«Я думаю, це скандал, що він знав заздалегідь. Я навіть піду трохи далі і скажу, що він, можливо, допомагав писати її (скаргу - ред.)», - цитує президента США ТАСС.

Глава Білого дому додав, що вважає Шиффа шахраєм.

27 вересня Шифф вів засідання свого комітету, де давав свідчення в.о. голови Національної розвідки США Джозеф Магуайр. Темою була подана на його ім'я скарга анонімного викривача, який угледів ознаки тиску з боку Трампа на Зеленського в ході їх липневої телефонної розмови, що стало причиною для запуску процедури імпічменту Трампа.

Американський президент нібито вимагав від свого українського колеги почати розслідування дій сина колишнього віце-президента США Джо Байденa в Україні. Байдена називають основним конкурентом Трампа на майбутніх в 2020 році в США президентських виборах.

На наступний день на сайті Білого дому опублікували стенограму липневої бесіди лідерів двох країн. З'ясувалося, що Трамп не добивався від Зеленського розслідування щодо Байдена. Мін'юст США не знайшов в змісті телефонної розмови порушень.

29 вересня Трамп звинуватив голову комітету з розвідки палати представників Адама Шиффа в спотворенні, заради його дискредитації, змісту розмови із Зеленським і додав, що Шифф може бути заарештований за зраду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО