Трамп назвав переворотом запуск процедури імпічменту

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що демократичні сили в країні запуском процедури його імпічменту провокують держпереворот.

Президент США Дональд Трамп заявив, що демократичні сили в країні запуском процедури його імпічменту провокують держпереворот.

У своєму Twitter 1 жовтня Трамп назвав розслідування демократів щодо його розмови з українським колегою Володимиром Зеленським зловживанням владою, а також висловив думку, що вони хочуть «позбавити людей влади, їх права голосу».

«У міру того як я дізнаюся все більше і більше з кожним днем, я приходжу до висновку, що те, що відбувається, - це не імпічмент, це переворот, покликаний відібрати владу», - написав американський лідер.

Як стало відомо раніше телеканалу CNN, спецпредставник США по Україні Курт Волкер подав у відставку після того, як його ім'я було згадано в анонімній скарзі про нібито тиск з боку Трампа на Зеленського.

Газета The Wall Street Journal зазначила, що американський президент просив українського колегу в обмін на фінансову допомогу посприяти в розслідуванні проти свого головного конкурента на президентських виборах 2020 року Джо Байдена і його сина Хантера, пов'язаного з українською газовою компанією. Трамп звинувачує Хантера Байдена в отриманні грошей від Китаю і України і відмиванні коштів через Київ.

Щоб спростувати звинувачення в тиску на Зеленського, Трамп доручив опублікувати повну стенограму розмови з ним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: