Справа ЮУАЕС: суд обмежив терміни ознайомлення адвокату підозрюваних

Суд до 30 серпня встановив кінцеві терміни адвокату трьох підозрюваних у кримінальному провадженні про заволодіння коштами Южно-Української АЕС на закупівлі загальноблочних щитів за завищеними цінами.

Таке рішення 4 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Усатова за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

За словами детектива, адвокат трьох підозрюваних Андрій Левковець зволікає з процедурою ознайомлення з розслідуванням НАБУ. У зв'язку з цим було подане клопотання щодо обмеження термінів на цю процедуру. Вивчивши клопотання, суддя Усатова задовольнила його частково.

Як відомо, в 2012-2013 роках Южно-Українська АЕС закупила електрощитове обладнання за завищеною ціною на загальну вартість у 43,50 млн грн: загальноблочний щит постійного струму за 12,37 млн грн у ТОВ «Арстрейд» та щити КТПСН за 31,13 млн грн у ПАТ «Уніс-Трейд». Таким чином, учасники схеми незаконно заволоділи 27,94 млн грн шляхом завищення цін укладених договорів на цю суму, що підтверджується судовими експертизами.

Нагадаємо, суд відвів від цієї справи детектива НАБУ В'ячеслава Халявку та прокурора САП Сергія Козачину, оскільки вони нібито були упередженими в розслідуванні. Пізніше САП намагалася оскаржити цей відвід, проте суд навіть не відкрив провадження за скаргою. Детектив також намагався отримати роз'яснення рішення слідчого судді про відвід, однак суд також відмовився роз'яснювати ухвалу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО