Справа ЮУАЕС: суд залишив під арештом майно розшукуваного підозрюваного

Читать на русском
Апеляційний суд столиці залишив арештованим майно екс-депутата Криворізької міськради та його дружини у справі ЮУАЕС.
Київський апеляційний суд

Суд залишив арештованим майно колишнього депутата Криворізької міської ради, президента DARA Group Едуарда Самоткала та його дружини у кримінальному провадженні за підозрою у розкраданні коштів Южно-Української АЕС.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду 21 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд наклав арешт на 13 квартир, частину учбового корпусу, два нежитлових приміщення та будівлю, половину нежитлового приміщення, будинок, кафе «Дежавю Ля Мер» Самоткала. Також суддя арештував корпоративні права його дружини в фірмах «Інноваційні Технологічні Продукти», «Еліткурортсервіс», «Том і Ко», «Рест Монгруп», «Ресторанна гільдія», «Венеція-бест», «Кіношанс», «Тянься» і «Сучасні веб мережі».

Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат дружини Самоткала Руслани подав апеляційну скаргу. В ній він вказав, що її клієнтка отримала це майно від господарської діяльності, продажу нерухомого мана та як дарунок. Вислухавши її доводи, судді відмовили у задоволенні скарги.

Нагадаємо, суд зняв арешт з майна Самоткала. Щоправда пізніше знову його заарештував. Також НАБУ викликало на допит відразу чотирьох підозрюваних у справі Южно-Української АЕС, в тому числі екс-депутата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: