САП проситиме домашній арешт для заступника голови Укрдержархіву

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро проситимуть відправити заступника голови Державної архівної служби України Ігоря Бондарчука під цілодобовий домашній арешт.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомило джерело у САП.

За словами співрозмовника, вони проситимуть відправити Бондарчука під цілодобовий домашній арешт з покладанням низки процесуальних обов'язків.

Як відомо, НАБУ і САП викрили заступника голови Укрдержархіву на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, Бондарчук в обмін на 10 тисяч доларів неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України. Згодом, вони домовилися про зменшення вартості «послуги» до 9800 доларів. Гроші передавалися двома траншами, а під час отримання другого в розмірі 4800 доларів посадовця й затримали.

Пізніше, Бондарчуку повідомили про підозру у зловживанні впливом. Також його підозрюють у недостовірному заповненні своєї електронної декларації. За даними детективів, заступник голови Укрдержархіву не відобразив отриманий ним дохід у 1,24 млн грн та видатки у 1,105 млн грн, а також інформацію про два правочини: купівлі-продажу та дарування (за останнім він подарував іншій особі нерухомість вартістю 3,299 млн грн).

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати справу про можливу брехню в декларації Бондарчука.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО