Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи Порошенко

Після того, як президент України Володимир Зеленський оголосив дострокові вибори до Верховної ради, між політиками, які ведуть свої партії до парламенту, почалася запекла боротьба за виборця. В підсумку в нас справжній «парад» обіцянок – у передвиборних програмах, ЗМІ, ток-шоу та на особистих сторінках політиків у соціальних мережах. «Слово і Діло» вже зараз фіксує, що обіцяли лідери партій із топ-11 соціологічних рейтингів. Сьогодні подивимось, які зобов'язання з моменту оголошення виборів узяв на себе Петро Порошенко.

Оновлена партія Порошенка «Європейська солідарність», за даними соціологів, залишила «зону вильоту» в рейтингах і тепер має всі шанси пройти до Верховної ради дев'ятого скликання.

Сам лідер партії після поразки на президентських виборах дуже багато виступає на публіці, коментує всі події в Україні, але обіцянками не розкидається – з моменту оголошення виборів Порошенко дав їх лише чотири.

Насамперед Порошенко розповів, із ким «Європейська солідарність» працюватиме в новому парламенті: «Європейська солідарність» не співпрацюватиме з представниками проросійських сил, а також із популістами й дилетантами, які вчаться керувати державою за рахунок держави. Ми готові співпрацювати лише з проєвропейськими, демократичними силами. Особисто я йду до парламенту, щоб важко працювати! Для того, щоб захистити реформи, щоб забезпечити підготовку України до вступу до ЄС і НАТО».

Щодо ЄС і НАТО, то Порошенко повторив обіцянки, які давав, ще балотуючись на другий президентський термін: Україна подасть заявку на членство в Євросоюзі в 2023 році, й до того ж року підпише план дій для вступу до НАТО.

Також екс-президент обіцяв, що його політична сила разом із громадськими організаціями мітингуватиме під стінами Конституційного суду проти скасування закону про люстрацію. «Люстрація – це шлях до політичного очищення України від її авторитарного минулого», – підкреслив Порошенко. Він навіть почав виконувати свою обіцянку: 4 липня КСУ провів засідання з приводу закону, й під будівлею дійсно відбувався мітинг за участю представників «Європейської солідарності». Суд поки не виніс рішення, тому «Слово і Діло» стежитиме за подальшими акціями протесту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дали Святослав Вакарчук, Дмитро Разумков, Юрій Бойко та Ігор Смешко.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО