Путін назвав умови звільнення утримуваних українців

Президент Росії Володимир Путін озвучив умови звільнення українських політв'язнів.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав, відповідаючи на питання під час прямої лінії.

За словами глави РФ, питання подібного роду повинні «вирішуватися у комплексі».

«Ці питання (звільнення, - ред.) ніколи не зникають з поля нашого зору. Особливо, якщо люди знаходяться у місцях позбавлення волі або в подібних місцях, які не краще, ніж в'язниця. Медведчук цим займався і за дорученням президента і самостійно, але почалося все з доручення Порошенка... Нещодавно він був і ставив питання про звільнення українських моряків, ряду засуджених у РФ осіб. Питання подібного роду повинні вирішуватися у комплексі. Перш ніж вирішувати ці питання, ми повинні подумати про те, як буде вирішена доля тих людей, у тому числі громадян РФ, що знаходяться в аналогічній ситуації в Україні», - прокоментував Путін.

Нагадаємо, Україна починає підготовку до зустрічі в «нормандському форматі». Найближчим часом має відбутися зустріч радників країн-учасників для підготовки.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 17 червня під час робочого візиту до Франції заявив, що Російська Федерація повинна виконати рішення Міжнародного Трибуналу і звільнити 24 українських моряків, які були захоплені поблизу Керченської протоки восени 2018 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО