Зеленський вимагає зняти з депутатів недоторканність уже наступного року

Президент України Володимир Зеленський виступає за ухвалення Верховною радою законопроекту, який передбачає зняття недоторканності з народних депутатів з 2020 року.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив представник президента у ВР Руслан Стефанчук, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, глава держави наполягає на розгляді саме проекту закону №7203.

«Внесення змін до Конституції - велика тривала процедура. Безперечно, що в новий парламент ми будемо вносити зміни до Конституції, які ми і обіцяли. Це обговорення буде тривати рік: Конституційний суд, висновок, повернення… Наразі, найбільш процесуально швидкий механізм - це законопроект №7203. Там передбачено (зняття депутатської недоторканності, - ред.) з 2020 року», - заявив Стефанчук.

За його словами, зазначений законопроект уже був позначений як невідкладний.

«Тому ми вкотре наголосили, що ми зацікавлені, щоб його розглянули як невідкладний», - додав представник президента у Раді.

Раніше, глава Верховної ради Андрій Парубій та перший віце-спікер Ірина Геращенко наполягали на розгляді закону про зняття депутатської недоторканності 25 квітня.

Нагадаємо, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович на початку березня зазначила, що Верховна рада повинна проголосувати за зняття недоторканності з народних депутатів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО