Зеленський закликав скасувати депутатську недоторканність

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду ухвалити низку законів, в тому числі про скасування депутатської недоторканності.

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду ухвалити низку законів, в тому числі про скасування депутатської недоторканності.

Відповідне прохання він озвучив в ході своєї інавгураційної промови.

Чи зможе Зеленський домогтися зняття недоторканності з нардепів та суддівЯкщо Рада цього скликання встигне ухвалити законопроект Порошенка про зняття недоторканості з депутатів, то Зеленському не доведеться виконувати передвиборчу обіцянку.

Як пише «Слово і Діло».

«Я можу ще багато чого сказати, але українці хочуть не слів, а дій. Тому, шановні депутати, ви призначили самі інавгурацію на понеділок, робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це означає, що сьогодні вечірок не буде, сьогодні будемо з вами працювати. Тому я дуже вас прошу ухвалити закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний Виборчий кодекс. І зробіть, будь ласка, відкриті списки», - звернувся до нардепів Зеленський.

Глава держави також попросив депутатів звільнити з посад главу СБУ, генпрокурора та міністра оборони України.

«І це далеко не все, що ви можете зробити. Але для початку досить. У вас на це 2 місяці. Зробіть це і повісьте собі медалі. Непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду 8-го скликання. Слава Україні!», - заявив Зеленський.

Раніше президент України Володимир Зеленський запропонував уряду піти у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: