«Справа Дубневича»: екс-помічник нардепа хотів зменшити заставу

Суд відмовив адвокату колишнього помічника народного депутата Ярослава Дубневича, екс-першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Едуарда Пушкаренка в зменшенні його клієнту розміру застави та скасування обов'язку.

Таке рішення 26 квітня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП спочатку заочно повідомили Пушкаренку про підозру, оскільки той переховувався за кордоном. Втім суд відмовився його заочно взяти під варту. Пізніше екс-помічник Дубневича повернувся в Україну і його затримали. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 5 мільйонів гривень застави. Київський апеляційний суд залишив це рішення чинним, попри скаргу САП.

У зв'язку з цим, адвокат Пушкаренка подав клопотання про зменшення розміру застави до 384,2 тисячі грн, а також скасування обов'язку не покидати межі Києва та Київської області без дозволу. На думку захисника, сукупна вартість всього майна екс-помічника Дубневича не перевищує 3,5 млн грн, а тому вказана застава непомірна. До того ж, заставодавець попросив повернути всю суму внесених грошей за Пушкаренка. Вивчивши клопотання, суд відмовив у його задоволенні.

За версією слідства, Пушкаренко, голова правління-генеральний директор ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергій Тараненко, його перший заступник Валерій Крячко, засновник-директор ТОВ «Арго» Антон Шевченко, директор ТОВ «Корпорація КРТ» Олег Місьонг і три працівники філії УЗ Андрій Степаненко, Тетяна Клепак і Захаревич причетні до заволодіння грошима УЗ. Правоохоронці вважають, що підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО