Суд скасував домашній арешт кума Продана

Суд скасував нічний домашній арешт куму колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана Максиму Павицькому, якого підозрюють у легалізації коштів.

Таке рішення 15 квітня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги його адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Павицького відправили під нічний домашній арешт, оскільки його підозрюють у легалізації коштів у справі за підозрою Продана. Раніше колишнього очільника фіскальної служби підозрювали у незаконному збагаченні на щонайменше 89,52 мільйона гривень та легалізації коштів, проте Конституційний суд визнав цю статтю неконституційною.

За версією слідства, з цієї суми більша частина була витрачена на придбання майна в Туреччині, а саме кількох вілл у місті Бодрум. Як вважають правоохоронці, купівлею цієї нерухомості займався кум Продана Павицький. Він же придбав будинок під Києвом у селі Стоянка загальною площею 450 квадратних метрів. Ремонт у цьому будинку курирувала дружина екс-фіскала. Також будівельники під час допиту підтвердили, що роблять ремонт безпосередньо для Продана.

Не погоджуючись з нічним домашнім арештом, адвокат Павицького подав апеляційну скаргу. Він вказував, що ухвала необґрунтована, невмотивована та така, що постановлена з порушенням вимог Кримінального процесуального кодексу. Також захисник підкреслював, що в інкримінованому Павицькому злочині відсутній безпосередній предмет злочину - незаконно здобуті грошові кошти від вчинення іншого кримінального правопорушення, яке визнано неконституційним.

Вивчивши доводи захисту, колегія суддів задовольнила скаргу частково. Так, вони скасували нічний домашній арешт і зобов'язали Павицького прибувати за вимогою правоохоронців.

Нагадаємо, САП повідомила Продану про підозру у незаконному збагаченні. Пізніше, у НАБУ прокоментували закриття справи екс-голови ДФС.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО