Держдепартамент чекає початку роботи із Зеленським

Вашингтон готовий надавати підтримку Володимиру Зеленському, який переміг у другому турі президентських виборів в Україні.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, поширеній у понеділок, 22 квітня, передає «Слово і Діло».

«Сполучені Штати вітають обраного президента Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Ми також вітаємо українців із проведенням виборів, які показують життєздатність демократії через п'ять років після революції 2014 року і через п'ять років після неослабної російської агресії», - відзначили в Держдепі.

У заяві підкреслюється, що Держдепартамент очікує роботи з обраним президентом, спрямованої на досягнення мети - «безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України».

«США продовжують виступати в підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах визнаних на міжнародному рівні кордонів. І ми будемо продовжувати підтримувати Україну тоді, як вона приступає до важливих реформ», - вказали у відомстві.

Також у Держдепі схвалили висновки попередньої доповіді ОБСЄ щодо минулих виборів, у якій сказано, що вони були «мирні, конкурентні, а їх результат показує волю народу».

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. За підсумками обробки 99% протоколів перемагає кандидат на посаду глави держави Володимир Зеленський, за якого проголосували 73,21% виборців.

Серед перших Зеленського привітали з перемогою посольство США в Україні та американський лідер Дональд Трамп.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО