Поліція переходить на посилений режим роботи перед другим туром виборів

Національна поліція України в четвер, 18 квітня, перейде на посилений режим роботи перед другим туром президентських виборів.

Про це повідомляє департамент комунікації відомства, пише «Слово і Діло» в середу, 17 квітня.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що правоохоронці мають враховувати проблемні моменти, які виникали під час першого етапу голосування, і не допустити їх.

«Кожен повинен відповідально ставитися до виконання своїх завдань. Уже завтра переходимо на посилений режим несення служби. Хочу, щоб усі пам'ятали, що взаємодія з представниками громадської організації «Опора» є одним із найважливіших компонентів демократичних виборів», - підкреслив Князєв.

Всього до забезпечення правопорядку і безпеки під час другого туру виборів планується залучити майже 72,4 тис. поліцейських. За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, для охорони окружних і дільничних виборчих комісій буде задіяно трохи більше 50 тис. поліцейських, до забезпечення правопорядку на вулицях - майже 11 тис. правоохоронців.

Як повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, з 1 квітня по сьогодні поліцейські зареєстрували 976 заяв та повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом. Трохи більше ніж за два тижні було відкрито 66 кримінальних проваджень.

«Всього ж з початку проведення передвиборної кампанії - з грудня 2018 року - до поліції надійшло 8800 повідомлень про порушення. Відкрито 378 кримінальних проваджень та складено 763 протоколи», - додав Яровий.

Раніше в МВС розповіли про план евакуації зі стадіону під час дебатів в разі отримання повідомлення про мінування.

Нагадаємо, нацполіція посилила охорону Зеленського перед другим туром.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО