У РФ затримали ще трьох кримських татар

У Ростові-на-Дону (Росія) затримали трьох кримських татар Османа Аріфмеметова, Ремзі Бекирова і Владлена Абдулкадирова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Кримська солідарність» у своєму Facebook.

Відзначається, що в будинках активістів був проведений обшук у їх відсутність у середу, 27 березня.

«Тільки що слідство повідомило про затримання ще трьох кримських татар, активістів, у м. Ростов-на-Дону. Осман Аріфмеметов і Ремзі Бекіров - цивільні журналісти, стримери «Кримської солідарності». Владлен Абдулкадиров займався організацією передач політв'язням у СІЗО. В їх будинках вчора був проведений обшук у їх відсутність», - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, раніше посольство США в Україні висловило стурбованість проведеними в середу Росією обшуками і затриманнями в Криму. Так, у США закликають російську владу припинити несправедливі арешти, затримання, обшуки і переслідування кримських татар.

Як повідомлялося, незаконні обшуки в Криму тривають з ранку 27 березня. У зв'язку з цим МЗС України висловило РФ рішучий протест. Також дії ФСБ у Криму засудив Європейський союз, до якого Україна напередодні звернулася з вимогою рішучих дій.

Підкреслимо, російські силовики затримали 20 кримських татар.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба зазначив, що Україна очікує з боку Заходу не тільки чергового висловлення стурбованості, а й конкретних кроків щодо захисту прав кримських татар.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО