Окупанти заарештували дев'ять кримськотатарських активістів

Читать на русском
Суд в анексованому Росією Криму взяв під арешт дев'ять кримських татар, затриманих раніше за підозрою в причетності до діяльності забороненої в Росії організації Хізб-ут-Тахрір.
Ілюстративне фото.

Суд в анексованому Росією Криму взяв під арешт дев'ять кримських татар, затриманих раніше за підозрою в причетності до діяльності забороненої в Росії організації «Хізб-ут-Тахрір».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

Деокупація та повернення Криму: що обіцяють у програмах кандидати в президентиКандидати в президенти обіцяє повернути анексований Крим. Деякі навіть називають можливі терміни.

У четвер очікується суд за обрання запобіжного заходу для ще 11 затриманих в середу кримськотатарських активістів. Ще чотири людини оголошені в розшук.

Під арешт відправлені 9 осіб: Меджіт Абдурахманов, Тофік Абдулгазієв, Сейтвелі Сейтнабдієв, Рустем Сейтхалілов, Аким Бекіров, Фархат Базаров, Сервер Газієв, Сейран Муртаза, Ерфан Османов.

Адвокат одного із заарештованих Рустема Сейтхалілова Костянтин Рустемов в коментарі Крим.Реалії сказав, що судове засідання щодо його підзахисного тривало кілька хвилин.

Нагадаємо, 27 березня в анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів нібито у справі «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі».

Щонайменше 20 осіб затримали, включно з тими, хто прийшов підтримати обшукуваних.

Раніше стало відомо, що суд Сімферополя заарештував 5 кримськотатарських активістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: