Назвали імена 20 затриманих під час обшуків у Криму

Читать на русском
Об'єднання Кримська солідарність опублікувала список імен кримськотатарських активістів, затриманих під час обшуків сьогодні на півострові.

Об'єднання «Кримська солідарність» опублікувала список імен кримськотатарських активістів, затриманих під час обшуків сьогодні на півострові.

Як пише «Слово і Діло», за інформацією активістів, російські силовики відвезли в управління ФСБ до Сімферополя 20 осіб.

В ЄС відреагували на масові затримання в КримуУ Євросоюзі закликають Росію припинити обшуки в будинках кримських татар і затримання в Криму.

Ось їх імена: Шабана Умерова, Рустема Сейтхалілова, Ризу Ізетова, Фаріда Базарова, Джеміля Гафарова, Сейрана Муртазу, Аліма Карімова, Тофіка Абдулгазієва, Біляла Аділова, Меджита Абдурахманова, Рустема Шейхалієва, Сейтвелі Сейтабдієва, Яшара Муедінова, Ізета Абдулаєва, Асана Янікова, Енвера Аметова, Руслана Сулейманова, Акіма Бекірова, Ерфана Османа, Сервера Газієва.

Також під час обшуку в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя були затримані двоє з тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників, – Ескендер Мамутов і Еміль Зіядінов. Цьому передувала бійка між російськими силовиками і жителями Кам'янки.

Громадське об'єднання «Кримська солідарність» повідомляє про затримання на вулиці Мемета Аппазова в сімферопольському мікрорайоні Кам'янка 5 осіб з-поміж тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників. Їхні прізвища не називають.

Нагадаємо, співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня проводять у Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність».

У ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків у Криму, проте не назвали кількість підозрюваних та їхні прізвища.

Повідомлялося, що обшуки проходять в селі Строгонівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.

Головне управління Національної поліції України відкрило кримінальне провадження за ст.162 ч.2 Кримінального кодексу України у зв'язку з проведенням російськими силовиками обшуків в включеному Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: