НАЗК вдруге виявило порушення у виборчому фонді Зеленського

До Нацполіції було вдруге передано матеріали щодо можливих ознак кримінального правопорушення виборчого фонду кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це повідомила у Facebook член НАЗК Наталія Корчак у вівторок, 26 березня, інформує «Слово і Діло».

«Маємо другий випадок передачі до Національної поліції матеріалів щодо можливих ознак кримінального правопорушення стосовно розпорядника накопичувального рахунку виборчого фонду кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського. Виявлені порушення у здійсненні добровільних внесків від фізосіб до виборчого фонду на загальну суму 3 778 032,63 грн», - написала Корчак.

За інформацією, реагуючи на вимогу НАЗУ, розпорядник до Держбюджету повернув тільки 90 632,00 грн.

«НАЗК повторно повідомило розпорядника про надання внесків з порушеннями, та про те, що це кошти, від яких розпорядник рахунку зобов’язаний відмовитися (частина 8 стаття 43 ЗУ «Про вибори Президента України»). Як вже стало зрозуміло розпорядник відмовився не від внесків осіб, які відповідно до Закону не мають права здійснювати такі внески, а від отримання листа НАЗК щодо надходження внесків з порушеннями. Відтепер матиме справу з Нацполіцією», - повідомив член НАЗК.

Раніше Зеленський розповів, яке питання готовий винести на референдум.

Також нагадаємо, Зеленський представив основну п'ятірку своєї команди.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО