Кабмін звільнив одного з членів наглядової ради «Нафтогазу»

Кабінет міністрів України достроково припинив повноваження незалежного члена наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Стівена Гейсома.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 20 березня, трансляцію вів телеканал «112 Україна».

За інформацією деяких ЗМІ, повноваження Гейсома припинені достроково.

Відзначимо, що Гейсома обрали незалежним членом наглядової ради в грудні 2017 року, але в листопаді 2018 у листі НАК містилася відмова Гейсома прийняти призначення. В березні 2018 року наглядова рада вже зверталася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з питання необхідності припинення повноважень члена наглядової ради. Розпорядження підготовлене для можливості почати пошук нового кандидата.

Нагадаємо, 6 березня Кабмін вирішив не продовжувати контракт з Коболєвим, який закінчується 22 березня. Той, своєю чергою, рішення уряду назвав незаконним.

Наглядова рада пізніше запропонувала нові умови контракту з пониженням зарплати топ-менеджеру. Згідно з попередньою пропозицією наглядової ради «Нафтогазу», річний дохід Коболєва мав скласти 342 млн грн у 2019 році, а середньомісячна зарплата – 28,5 млн грн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО