Кабмін розгляне продовження контракту з Коболєвим

Кабінет міністрів на засіданні 20 березня ухвалюватиме рішення щодо продовження на рік контракту із головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим.

Як пише «Слово і Дліо», про це «Економічній правді» стало відомо з власних джерел.

Відповідна домовленість між урядом і наглядовою радою НАК була досягнута після перемовин 15 березня.

Також стало відомо, що в уряді таку можливість не відкидають. Водночас зазначається, що наразі немає кінцевих домовленостей між Кабміном і НАК.

У «Нафтогазі» цю інформацію не коментують.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що новий контракт із головою правління «Нафтогазу», який підпишуть після проведення конкурсу, передбачатиме ринкову зарплату та чіткі вимоги до діяльності компанії.

Нагадаємо, суперечка між урядом і НАК розпочалась із того, що Гройсману не сподобалися «захмарні» зарплати правління «Нафтогазу». Водночас Гройсман заперечив конфлікт із головою НАК.

Пізніше наглядова рада НАК вирішила все ж таки продовжити контракт із Коболєвим і встановити його місячний оклад у розмірі 2,08 млн грн.

Гройсман заявив, що Кабмін не ухвалював жодних рішень щодо укладення нового контракту з менеджментом «Нафтогазу».

Своєю чергою Коболєв наголосив, що призначати, звільняти, змінювати зарплату, виписувати премії – це повноваження виключно наглядової ради НАК. У результаті Кабмін оголосив конкурс на голову правління «Нафтогазу».

Пізніше на прес-конференції голова «Нафтогазу» заявив, що не збирається звільнятися з посади. Водночас Коболєв заявив, що оголошення урядом конкурсу на посаду голови НАК суперечить українському законодавству.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО