Інвестор «Трейд Коммодіті» намагався оскаржити підозру від НАБУ

Суд не відкрив провадження за скаргою адвоката інвестора «Трейд Коммодіті» Володимира Трофименка на оголошену йому детективами Національного антикорупційного бюро і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підозри.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва ще 26 грудня 2018 року, повідомляє «Слово і Діло».

У документі вказується, що адвокат Трофименка подав скаргу до суду на повідомлення детектива НАБУ про підозру його клієнту у розкраданні понад 50 млн грн Міністерства оборони на закупівлі палива у «Трейд Коммодіті». Проте слідчий суддя відмовився відкривати провадження за скаргою.

В зв'язку з цим адвокат підозрюваного подав апеляцію. В обґрунтування своїх доводів адвокат Трофименка вказав, що постановою САП від 29 жовтня 2018 року було об'єднано матеріали двох проваджень від 9 вересня 2016 року та від 27 березня 2018 року, а тому з урахуванням того, що відомості по другій справі були внесені до ЄРДР 27 березня 2018 року, можливість застосування до нього положень п. 10 ч. 1 ст. 303 КПК України прямо передбачена законом. За таких обставин, на переконання захисника письмове повідомлення про підозру Трофименку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КПК України, підлягає оскарженню в судовому порядку.

Вивчивши матеріали, судді відмовили в оскарженні рішення суду на не відкриття провадження за скаргою захисника інвестора «Трейд Коммодіті». Вони вказали, що Трофименку повідомили про підозру до 16 березня 2018 року, а значить застосування положень п. 10 ч. 1 ст. 303 КПК України не передбачена.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький повідомив, що у справі «Трейд Коммодіті» провели нову експертизу, яка зменшила суму збитків. Також суд продовжив обов'язки топ-менеджеру «Трейд Коммодіті». Раніше суд частково скасував арешт майна Трофименка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО