У НАБУ допитували «агента» Шевченка щодо сюжету Bihus.info

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро проводило допит «агента» Євгена Шевченка щодо його листування з фігурантами розслідування Bihus.info про корупцію в Укроборонпромі.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли джерела в правоохоронних органах.

Водночас, за словами співрозмовників, достеменно невідомо допитували його у межах службового розслідування чи кримінального провадження.

Раніше журналісти Bihus.info оприлюднили останню частину розслідування щодо корупції в оборонному секторі. Як відомо, за даними журналістів, фірма «Оптимумспецдеталь» була задіяна у масштабних оборудках в Укроборонпромі сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря, екс-працівника Укроборонпрому Віталія Жукова та його друга Андрія Рогози. Цю компанію у 2016 році НАБУ в межах розслідування кримінального провадження внесло до переліку фірм з ознаками фіктивності.

Після цього Жуков в особистому листуванні обурюється діями НАБУ і каже, що перший заступник директора відомства Гізо Углава має написати листа про помилку слідства. За даними журналістів, наступного дня фірма «Оптимумспецдеталь» зникла з переліку фіктивних. А перед тим нібито детектив НАБУ Дмитро Литвиненко уточнює у другого фігуранта розслідування Андрія Рогози, яка саме фірма йому належить.

Крім того, НАБУ видавало «Оптимумспецдеталі» довідку про те, що її не включали до переліку фіктивних фірм. Також журналісти повідомляли, що ще одною ланкою оборудок в Укроборонпромі був колишній «агент» НАБУ Євген Шевченко. Він нібито допомагав Рогозі та Жукову отримувати документи від Бюро про те, що фірма «Оптімумспецдеталь» не включена до переліку компаній з ознаками фіктивності.

Сам Щевченко визнав, що інвестував у бізнес Гладковського-Жукова-Рогози, однак стверджує, що не причетний до корупції.

Нагадаємо, НАБУ провело близько 20 обшуків у справі, відкритій на основі розслідування Bihus.info про корупцію в Укроборонпромі. Так, обшуки проходили у Ігоря та Олега Гладковських, Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших осіб. Раніше син Гладковського прокоментував розслідування журналістів, а також подав на них до суду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО