Доступ ГПУ до документів журналіста НВ: рішення суду

Редакція видання «Новое время» домоглася скасування доступу Генпрокуратури до електронного листування журналіста Івана Верстюка.

Як пише «Слово і Діло», апеляційний суд задовольнив скаргу редакції, повідомила журналістка Крістіна Бердинських у соцмережах.

«Прокурор ГПУ в суді підтвердив, що прокуратуру цікавить джерело журналіста в публікації 3-х річної давнини і вони хочуть його встановити, тому і просять доступ до документів і e-mail редакції», - пише Бердинских у Facebook.

«Апеляційний суд задовольнив скаргу нашої редакції частково і скасував доступ до e-mail, документів і т.д. журналіста», - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше суд дав слідчим Генеральної прокуратури доступ до внутрішніх документів редакції «Новое время»і всіх матеріалів, які надсилав їй журналіст Іван Верстюк.

Верстюк писав про корупцію в оборонних закупівлях, а ГПУ зацікавила його стаття «Діамантова дочка» про навчання доньки екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця у Великобританії за 120 тисяч фунтів стерлінгів.

Справа Корнійця – одного з двох т.зв. «діамантових прокурорів» – перебуває на розгляді Голосіївського райсуду Києва.

Головний редактор видання «Новое время» Віталій Сич заявив, що інформацію, опубліковану влітку 2016 року про навчання дочки Корнійця, редакція «отримала з надійних джерел» – і ГПУ оскаржує не саму інформацію, а право її публікувати.

Спільнота журналістів назвали дії Генеральної прокуратури прямим наступом на свободу слова, тиском на журналістів та їхні джерела, а також перешкоджанням виконанню професійних обов'язків працівників ЗМІ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО