У справі «діамантових прокурорів» допитані 30 свідків

Читать на русском
У справі діамантових прокурорів Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця допитані 30 свідків з боку звинувачення.
Фото: news.liga.net

У справі «діамантових прокурорів» Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця допитані 30 свідків з боку звинувачення.

Про це розповів прокурор ГПУ Яніс Симонов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ЛІГА.net.

«Ми допитали приблизно 30 свідків по даному кримінальному виробництву. Матеріали доказів ми передали в суд, але суд їх ще не досліджував. Якщо ми будемо вирішувати питання спочатку, доведеться допитувати всіх цих осіб знову», – сказав він, уточнивши, що через заміну судді це виробництво можуть почати розглядати спочатку.

За словами представника ГПУ, після заміни судді сторона захисту може клопотати про розгляд справи заново.

«Діамантовий прокурор» Корнієць заявив, що його замовили СакварелідзеЗамовниками справи проти Корнійця сам діамантовий прокурор вважає незаконних видобувачів піску.

«Ми залежні від позиції захисту. В одному з інтернет-видань обвинувачений Корнієць зазначив, що він вважає за необхідне розгляд виробництва спочатку. Це його право. Якщо вони будуть таке заявляти, то справа має розглядатися саме спочатку», – зазначив Симонов.

Також він додав, що звинуваченню вдалося забезпечити явку в суд основного свідка, однак в зв'язку з заміною судді його допит відкладається.

Наступне судове засідання у справі «діамантових прокурорів» відбудеться 12 жовтня.

Нагадаємо, що раніше в Генпрокуратурі повідомляли, що передадуть до суду кримінальне провадження «діамантового прокурора» Олександра Корнійця після 10 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: