Аваков не має наміру вибачатися за інформацію про виборчі «сітки»

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не має наміру вибачатися за оприлюднену ним інформацію про виборчі «сітки» кандидата в президенти, чинного глави держави Петра Порошенка.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив в інтерв'ю інтернет-виданню The Бабель.

«Слідство діє незалежно від того, що думають політики. Вибачатися за мою роботу? Ніколи. Хочете висловити невдоволення діями міністра? Вносьте в парламент заяву фракції про те, що треба відправити у відставку міністра Авакова, ставте питання на голосування - тоді я прийду в парламент, надам аргументи і подивимося на результат», - сказав він.

За його словами, голова фракції Блок Петра Порошенка Артур Герасимов допустив політичну помилку, зажадавши вибачень після оприлюдненої інформації про виборчі "сітки" Порошенка.

«Заява пана Герасимова трохи попахує шантажем - мовляв, не розслідуйте справи нашої партії. Ми будемо розслідувати справи і партії Петра Порошенка, і партії Юлії Тимошенко, і навіть, Бог простить, партії Арсенія Яценюка - якщо надійде заява», - сказав Аваков.

Він зазначив, що міністр внутрішніх справ забезпечує процес виборів, у тому числі відсутність фальсифікацій. «І якщо один з кандидатів в президенти заявляє, що нардеп Сергій Березенко бере участь у підкупі виборців, то ми ведемо розслідування, і пан Березенко в ньому фігурує як потенційний порушник закону», - навів приклад глава МВС.

При цьому він наголосив, що процесуальний статус Березенка не визначений. «Розслідування встановить міру його участі - це нормальна ситуація для демократичного суспільства», - сказав Аваков.

Як повідомлялося, МВС розслідує кілька виборчих «сіток». Подібні провадження стосуються 3-4 кандидатів, повідомив міністр.

Нагадаємо, минулого тижня в СБУ заявили, що «виборчу піраміду» організував нардеп, який не є кандидатом у президенти. З матеріалів служби стало відомо, що в організації сітки підозрюють народного депутата від Батьківщини Руслана Богдана.

Сам нардеп, як і партія, заперечують усі звинувачення СБУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО