Поліція розслідує кілька «виборчих пірамід» – Аваков

Читать на русском
Подібні провадження в різному ступені масштабності стосуються 3-4 кандидатів, повідомив Арсен Аваков.

Нацполіція вивчає інформацію про можливі виборчі «сітки», які стосуються декількох кандидатів у президенти.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 25 лютого, повідомив глава МВС Арсен Аваков, пише Інтерфакс-Україна.

Аваков запропонує Раді посилити відповідальність за порушення на виборахМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що розраховує на підтримку парламентом законопроекту про посилення відповідальності за порушення на виборах-2019.

«Ми бачили не так давно інформацію Генеральної прокуратури і СБУ з викриття мережі одного з кандидатів. У нас є цілий ряд проваджень щодо інших кандидатів і загалом такі провадження в різному ступені масштабності стосуються 3-4 кандидатів», - сказав міністр.

При цьому він підкреслив, що не може назвати імена цих кандидатів, інакше це буде розцінено як тиск і втручання.

«Коли це перейде в розряд факту, не дай бог, тоді процесуальні люди, а не міністр про це скажуть», - додав глава МВС.

Аваков зазначив, що він «уважно прочитав» заяви нардепа Сергія Березенка зі збуреннями про те, що він є фігурантом у виробництві.

«Не треба переживати, що ти фігурант у провадженні. Завжди є перевірка і вона встановить факт. Якщо ти чесна людина, тобі нема чого боятися... Сергій Березенко став фігурантом проваджень на підставі заяв, мінімум, двох кандидатів у президенти, і його ім'я як організатора схем згадується в цілому ряді звернень. Ми не можемо не зафіксувати ці звернення і не вести розслідування... Не хвилюйтеся, пане Березенко, нам треба просто спокійно робити свою роботу», - сказав міністр.

Нагадаємо, минулого тижня в СБУ заявили, що «виборчу піраміду» організував нардеп, який не є кандидатом у президенти. З матеріалів служби стало відомо, що в організації «сітки» підозрюють народного депутата від Батьківщини Руслана Богдана.

Сам нардеп, як і партія, заперечують всі звинувачення СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: