Справа «Вог Аеро Джету»: суд обмежив строки ознайомлення зі справою залізничнику

Суд обмежив до 28 лютого строки ознайомлення з розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро у так званій справі «Вог Аеро Джету» начальнику відділу філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатами розгляду клопотання детектива, повідомляє «Слово і Діло».

Йдеться про начальника відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства філії УЗ Андрія Бондаренка. У документі детектив вказував, що у період з 14 вересня по 17 грудня 2018 року підозрюваний ознайомився лише з 26 томами кримінального провадження з 45 загалом, а його захисник - лише із 6 томами кримінального провадження. Відповідно до відомостей, зазначених у протоколі про надання доступу до матеріалів досудового розслідування, Бондаренко з адвокатом у день відвідувань та доступу до матеріалів фактично витрачають на ознайомлення до однієї години. Тому, вони об'єктивно можуть ознайомлюватися мінімум з 5 томами матеріалів досудового розслідування протягом робочого дня.

Таким чином, як вважає слідство, сторона захисту затягує процедуру. Своєю чергою захист проти задоволення клопотання заперечували і пояснили, що воно є безпідставним, а обсяг матеріалів, які надані для ознайомлення, є досить великий.

Вивчивши клопотання, суддя Антипова його задовольнила.

Нагадаємо, суд відмовив САП у відстороненні залізничника Бондаренка. Пізніше САП програла апеляцію на цю відмову. Раніше НАБУ завершило розслідувати справу «Вог Аеро Джета».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО