«Укрнафта» не мала права поставляти нафту без передоплати – НАБУ

Велика палата Верховного суду ухвалила остаточне судове рішення, яким підтвердила, що ПАТ «Укрнафта» не мала законних підстав поставляти без попередньої оплати 1 млн тонн нафти на загальну суму майже 5 млрд грн.

Як пише «Слово і Діло», про повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За інформацією прес-служби НАБУ, таке рішення суд ухвалив у вівторок ввечері.

«Таким чином, ВС прийняв до уваги аргументи Національного бюро, яке розслідує відповідну корупційну схему», - сказано в повідомленні Нацбюро.

У НАБУ нагадали, що в лютому 2018 року компанія, яка сама ніколи не закуповувала нафту в ПАТ «Укрнафта», звернулася до Окружного адміністративного суду м.Києва з позовом до Кабінету міністрів України, в якому просила визнати незаконними пункти постанови Кабміну, які зобов'язують держкомпанії поставляти сировину тільки на умовах повної передоплати.

«Порушення саме цього пункту стало підставою для порушення кримінальної виробництва детективами НАБУ в 2016 році», - повідомили в Бюро.

Окружний адмінсуд м.Києва в тому ж місяці, а в червні 2018 року - і Київський апеляційний адміністративний суд, задовольнили позов компанії.

У липні 2018 року Кабмін подав до Верховного суду касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного адмінсуду, до якої приєдналося НАБУ. Верховний суд відкрив провадження у справі і зупинив виконання рішень Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адмінсуду на період розгляду касаційної скарги уряду.

У НАБУ відзначили, що це рішення ВС посилить здатність Нацбюро у відстоюванні інтересів держави та відшкодування збитків за кримінальні правопорушення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО