Справа «Укрнафти»: НАБУ отримало доступ до документів компанії

Читать на русском
У Національному бюро вивчать документи про заборгованість держкомпанії перед приватною фірмою з групи Приват.
Укрнафта

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до документів ПАТ «Укрнафта» з приводу дебіторської заборгованості перед ТОВ «Ріаліз Ойл».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи НАБУ просили суд надати доступ до документів «Укрнафти», а саме: укладених договорів із ТОВ «Ріаліз Ойл»; картки взаєморозрахунків між компаніями; первинних бухгалтерських документів, на підставі яких формувався і розформовувався резерв сумнівних боргів щодо контрагенту ТОВ «Ріаліз Ойл»; первинних бухгалтерських документів щодо списання дебіторської заборгованості за договорами, укладеними між ПАТ «Укрнафта» і ТОВ «Ріаліз Ойл»; протоколів засідань наглядової ради «Укрнафти», на яких ухвалювалися рішення щодо договорів із ТОВ «Ріаліз Ойл» та інших документів. Суд клопотання задовольнив.

Не погоджуючись із таким рішенням судді, представник «Укрнафти» подав апеляційну скаргу, в якій просить постанову судді скасувати, а детективам у задоволенні клопотання – відмовити.

Вивчивши матеріали апеляційний скарги, суддя-доповідач Київського апеляційного суду Микола Ященко відмовив у відкритті провадження. Він вказав, що ухвала суду за клопотанням НАБУ стосується безпосередньо надання тимчасового доступу до документів, які мають значення для досудового розслідування. До того ж вилучення їх копій не позбавляє можливості ПАТ «Укрнафта» здійснювати свою діяльність і тому таке рішення слідчого судді оскарженню не підлягає.

Як вказують «Наші гроші», дніпропетровського ТОВ «Ріаліз Ойл» контролюється «Приватом». Так, співзасновником ТОВ «Ріаліз Ойл» є офшор «Ронтекс інк.», що виступає власником ТОВ «Імріс», директором якого є Вадим Перевізний, відомий як директор «приватівського» ТОВ «Зірка Буковелю». Іншими засновниками фірми є «Біргмінтон Інвестінг Інк.» і «Кернтон коммершіал ЛТД» (Віргінські острови), «Морін Інвестментс Лімітед» і «Хілсторм Ентерпрайзес Лімітед» (Беліз).

Нагадаємо, НАБУ вилучило низку документів у харківського адвоката в справі «Укрнафти». Раніше суд призначив експертизу комп'ютерів, вилучених НАБУ в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: