Фігурант справи «Укрнафти» оскаржує проведення лбшуку НАБУ

Читать на русском
Один із фігурантів справи Укрнафти звернулася до Окружного адмінсуду столиці з позовом з приводу обшуків Національного бюро.
Окружний адміністративний суд Києва

Адвокат просить суд визнати протиправними проникнення та проведення обшуків детективами Національного антикорупційного бюро в приміщенні в межах справи ПАТ «Укрнафта».

Відповідний позов він подав до Окружного адміністративного суду міста Києва, проте суддя Тетяна Шейко відмовила, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається в ухвалі, адвокат звернувся до ОАСК з позовом до НАБУ та Державної казначейської служби України, в якому просить визнати протиправними дії детективів і стягнути з Держказначейства 321,85 тисячі гривень за заподіяння майнової та моральної шкоди.

Вивчивши позов, суддя Шейко відмовила у відкритті провадження, оскільки заявлений адвокатом позов не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства. Так, суд дійшов висновку, що спірні правовідносини, які оскаржуються позивачем в цій позовній заяві, є правовідносинами в кримінальному провадженні. З урахуванням викладеного суд вважає, що заявлені адвокатом позовні вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства, оскільки вказаний спір підлягає вирішенню в порядку кримінального процесуального судочинства.

Нагадаємо, суд зобов'язав САП визнати потерпілою свідка Мойсеєнко. Також НАБУ планувало доправити її. Раніше НАБУ вилучило низку документів у харківського адвоката.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: