«Справа Дубневича»: суд залишив залізничника під домашнім арештом

Суд залишив під нічним домашній арештом начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Андрія Степаненка, підозрюваного детективами НАБУ у причетності до заволодіння понад 93 млн грн, так званої «справи Ярослава Дубневича».

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відправив Степаненка під нічний домашній арешт. Не погоджуючись з таким рішенням, його адвокат апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу і відмовити детективу в задоволенні клопотання повністю. Він додав, що Степаненко раніше не судимий, а оголошена підозра не обґрунтована та не підтверджена доказами. Також захисник вважає нічний домашній арешт є невмотивовано жорстким.

Вивчивши апеляцію, судді відмовили в її задоволенні. Вони вказали, що суддя першої інстанції ухвалив законне і обґрунтоване рішення.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру фігурантам стрілочної «справи Дубневича». Також суд обрав запобіжний захід першим трьом підозрюваним, а пізніше – ще трьом. Крім того, суддя відпустив під особисте зобов'язання ще одну підозрювану у справі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО