Євросоюз узгодив персональні санкції через Азов

Європейський Союз узгодив санкції щодо восьми громадян РФ через інцидент у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило в п'ятницю, 15 січня, агентство Bloomberg з посиланням на джерела із зустрічі послів представників країн ЄС при центральних органах співдружності.

Джерело не повідомило імена осіб, щодо яких передбачається ввести санкції. Про обмежувальні заходи може бути оголошено на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС 18 лютого в Брюсселі. При цьому імена людей, які потрапляють під санкції, у понеділок можуть не бути оприлюднені, так як підготовчі правові процедури на той час, можливо, не вдасться завершити.

ЄС не має наміру вводити санкції проти російських компаній у зв'язку з інцидентом у Керченській протоці, повідомило джерело агентства.

Як повідомлялося раніше, ЄС розглядає винятково персональні санкції щодо Азову. Раніше стало відомо, що Євросоюз і США наблизилися до узгодження нових санкцій проти Росії через її агресію в районі Азовського моря. Очікується, що заходи будуть обговорюватися на засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС 18 лютого.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь і буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО