ЄС закликає Росію негайно звільнити Гриба та Бекірова

Європейський Союз під час засідання Постійної ради ОБСЄ знову закликав Росію негайно звільнити українських політв’язнів Павла Гриба та Едема Бекірова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

«ЄС повторює свій заклик до Росії негайно звільнити громадянина України Павла Гриба, який був затриманий російською владою без будь-яких чітких обвинувачень після того, як був викрадений 24 серпня 2017 року», – йдеться в заяві.

В ЄС нагадали, що раніше Північно-Кавказький окружний суд відмовився перевести Павла Гриба з СІЗО під домашній арешт, незважаючи на його критичний стан здоров'я та термінову необхідність в операції.

«Ми також закликаємо Росію негайно звільнити кримського татарина Едема Бекірова, який був затриманий 12 грудня 2018 року. Йому було відмовлено в лікуванні серйозних порушень здоров’я, й потрібно негайно забезпечити негайний доступ Бекірову до відповідної медичної допомоги», – заявили в Євросоюзі.

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денісова розповіла, що, за словами радника Путіна з прав людини Михайла Федотова, в Гриба задовільний стан здоров'я.

Раніше повідомлялося, що в Гриба виявили симптоми хвороби Альцгеймера.

До цього Денісова повідомляла, що Російська Федерація приховує справжній стан здоров'я громадянина України Едема Бекірова, арештованого в анексованому Криму, таким чином порушуючи права людини.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО