Проект «Стіна»: прокурорів САП хотіли усунути від справи

Суд відмовив адвокату одного з підозрюваних у кримінальному провадженні про можливе розкрадання коштів на реалізацію проекту «Стіна» у відстороненні від справи прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду відповідної заяви, повідомляє «Слово і Діло».

Так, адвокат одного з підозрюваних подав заяву про відвід від справи «Стіни» прокурорів САП Сергія Козачину та Олега Макара. На його думку, прокурори підписували низку процесуальних документів під час розслідування справи детективами НАБУ, які нібито здійснювали численні порушення.

Адвокат додав, що в нього виникають обґрунтовані сумніви в неупередженості прокурорів САП, оскільки останні шляхом зловживання своїм службовим становищем, всупереч інтересам інших осіб, чинили дії, які прямо заборонені законом.

Своєю чергою прокурор САП заперечував проти задоволення заяви в зв'язку з її необґрунтованістю.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сенін відмовив у задоволенні заяви. На його думку, наведені доводи в документі фактично є незгодою з проведеною експертизою, яка, на переконання слідчого судді, не свідчить про зацікавленість детектива та прокурора в кримінальному провадженні.

Нагадаємо, суд обмежив підозрюваним у справі «Стіни» терміни ознайомлення зі справою. Раніше в НАБУ назвали кількість томів справи про проект «Стіна». Також суд, попри порушення обов'язків, не заарештував підозрюваного в цій справі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО