Проект «Стіна»: суд обмежив підозрюваним терміни ознайомлення зі справою

Читать на русском
За клопотанням правоохоронців судом були обмежені терміни трьом підозрюваним у справі розкрадання коштів на облаштування кордону.

Суд частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про обмеження термінів ознайомлення трьом підозрюваним із матеріалами кримінального провадження про можливе розкрадання коштів на реалізацію проекту «Стіна».

Відповідні рішення були ухвалені в грудні 2018 року, повідомляє «Слово і Діло».

Так, за інформацією журналіста «Слова і Діла», суд обмежив терміни підозрюваному головному інженеру відділу капітального будівництва Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимиру Цалку і начальнику управління будівництва Департаменту ресурсного забезпечення Адміністрації Держприкордонслужби Олександру Атаманюку до 18 березня, а В'ячеславу Бондарю – до 18 січня. Також Цалку обмежили терміни до 5 квітня для ознайомлення з томами справи, що містять державну таємницю.

Як відомо, детективи НАБУ та прокурори САП підозрюють у розкраданні коштів на реалізації проекту «Стіна» Атаманюка, Цалка, старшого офіцера Першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ В'ячеслава Майдановича, директора ТОВ «АЗІ» Олександра Кашубу, директора та засновника ТОВ «Будцентр «Вітязь» Агаверді Аділова, колишнього директора ДП «Чернігівський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України» Сергія Значка, а також ще двох посередників Олександра Хвищука та В'ячеслава Бондаря.

Нагадаємо, в НАБУ назвали кількість томів справи про проект «Стіна». Також у цій справі, попри порушення обов'язків, суд не заарештував підозрюваного прикордонника Цалка. Раніше НАБУ отримало доступ до інформацією за банківськими рахунками низки фірм у справі «Стіни».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: