У Росії відреагували на план Сайдіка щодо Донбасу

Ідея спецпредставника ОБСЄ з питань України Мартіна Сайдіка про так званий новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі має бути підтримана сторонами конфлікту для її імплементації.

Про це заявив у вівторок, 29 січня, директор Департаменту загальноєвропейського співробітництва РФ Андрій Келін, пише «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

«Ми знаємо цей план. Сайдік неодноразово озвучував його, в нього дійсно є инзка ідей про те, як можна було б об'єднати роботу ОБСЄ та роботу ООН на Донбасі. Але річ у тім, що це його особистий план, досить великий», – сказав дипломат.

Однак, за словами Келіна, цей план не підтримують сторони конфлікту.

«Він не підтримується українською стороною й також не підтриманий «Луганською і Донецькою народними республіками». Лише на цій основі можуть бути якісь конструктивні кроки вперед», – підкреслив дипломат.

Раніше Сайдік повідомив про існування нового плану врегулювання на Донбасі замість Мінських угод. Він передбачає підключення до процесу ООН шляхом відправлення в Україну поліцейської місії та створення під егідою Євросоюзу Агентства з відновлення регіону.

Також нагадаємо, що план Сайдіка щодо Донбасу розкритикував заступник міністра Георгій Тука.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО