Порошенко розповів, що не вдалося повернути полонених моряків

Президент Петро Порошенко зазначив, що протягом воєнного стану не вдалося, зокрема, звільнити захоплених росіянами українських моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на засіданні Ради національної безпеки і оборони в середу, 26 грудня.

«На жаль, не все вдалося (протягом воєнного стану – УП). Перш за все не вдалося повернути додому 24 моряки ВМС України», – сказав Порошенко.

Він передав полоненим українцям слова підтримки від себе та членів РНБО й запевнив, що Україна робитиме все можливе для їх звільнення.

«Україна сьогодні з вами, хлопці. І дуже важливо, що 22 з вас чітко заявили, що вони є військовополоненими», – наголосив президент.

Він запевнив, що Росія «вчинила акт агресії й буде за це відповідати».

Нагадаємо, 26 грудня на засіданні РНБО Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» разом із 22 моряками та 2 працівниками СБУ.

СБУ та військова прокуратура оголосили підозри прикордонникам ФСБ Росії та військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер зазначив, що звільнення українських моряків з полону в РФ ще до Різдва цілком імовірне.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО