У СБУ озвучили нову версію в справі Гандзюк

Семи фігурантам справи щодо убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк повідомили про підозру.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Служби безпеки України (СБУ) у Facebook.

Як зазначається, була оголошена підозра за статтею 115 (умисне убивство) Кримінального кодексу України.

Як зазначається, СБУ провела невідкладні слідчі дії в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Гандзюк.

Правоохоронцями, зокрема, відпрацьовується одна зі слідчих версій щодо скоєння злочину над потерпілою у зв’язку з її активною громадською позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонської області та викриття причетних до цієї злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області.

У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів Херсонської області за сприяння посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування здійснюється незаконна вирубка лісів та зелених насаджень з метою продажу деревини та отримання протиправного прибутку. При цьому факти масової вирубки лісів маскуються під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев. Деревина легалізується для подальшого перепродажу.

«Наразі оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого статтею 115 Кримінального кодексу України, семи фігурантам справи. Триває досудове розслідування», – повідомили в СБУ.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників та організаторів вбивства Катерини Гандзюк.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура не передала Службі безпеки України значну частину доказів у матеріалах справи щодо вбивства радниці голови Херсонської міської ради Катерини Гандзюк.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО