Справа АМПУ: суд залишив під арештом рахунки фірми «Техморгідрострой»

Суд повернув апеляційну скаргу представника ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» на арешт банківських рахунків, ініційований детективами Національного антикорупційного бюро в рамках кримінального провадження про розкрадання коштів Адміністрації морських портів України.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, рішенням Солом'янського районного суду міста Києва від 14 серпня був накладений арешт на банківські рахунки «Техморгідрострою Миколаїв» в банках «Восток», «Південний» та «Український капітал». Зазначений арешт накладений з метою забезпечення майбутньої конфіскації, яку можуть застосувати як вид покарання до кінцевого бенефіціара «Техморгідрострою Миколаїв» Олександра Кучера, якому повідомили про підозру в справі АМПУ.

Не погодившись із таким рішенням, адвокат миколаївської фірми подав апеляційну скаргу. У ній він звертає увагу на те, що суддя безпідставно дійшов висновку про те, що Кучер є власником грошових коштів, які перебувають на рахунках ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв», оскільки власником цих коштів є лише ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв».

Крім цього, на переконання автора апеляційної скарги, навіть кіпрський офшор Tasdori Limited, який є учасником «Техморгідрострою Миколаїв» і якому належать 100% статутного капіталу товариства, з урахуванням ст. 96 Цивільного кодексу України не є власником цих коштів. Адвокат вказував, що кіпрська фірма може лише брати участь у розподілі прибутку компанії й отримувати його частку (дивіденди), здійснювати корпоративне управління товариством і здійснювати відчуження часток у статутному (складеному) капіталі товариства.

Також адвокат у документі зазначав, що Кучер став бенефіціарним власником «Техморгідрострою Миколаїв» лише з 24 травня 2017 року, в той час як детективи розслідували події 2015-2016 років.

Вислухавши доводи адвоката, суд повернув йому скаргу через її подання після закінчення терміну апеляційного оскарження.

Нагадаємо, суд залишив під арештом вилучені в АМПУ речі. Раніше САП програла апеляцію на відмову відстороняти першого заступника голови АМПУ. Також суд заочно заарештував організатора схеми розкрадання 247 мільйонів АМПУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО