Могеріні закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Рада асоціації закликала негайно звільнити Олега Сенцова та усіх громадян України, які були незаконно затримані та ув’язнені на Кримському півострові та в Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на спільну заяву за підсумками п’ятої зустрічі Ради асоціації Україна-ЄС.

У ЄС заявили, що не визнають незаконну анексію Росією Криму.

«Будівництво Керченського мосту є подальшим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України. Рада асоціації засудила мілітаризацію півострова, яку здійснює Росія, та подальше погіршення ситуації з правами людини в Криму, включаючи переслідування кримських татар та тих, хто не визнав незаконну анексію», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, Рада асоціації закликала негайно звільнити Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля.

Нагадаємо, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомляла, що українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську 19 грудня вчергове ініціюватиме обмін заручниками.

Також відзначимо, євродепутат від Німеччини Ребекка Гармс привітала лауреата премії імені Сахарова Олега Сенцова й пообіцяла продовжувати боротьбу за його звільнення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО