Митрополит Епіфаній закликав архієреїв приєднатися до єдиної помісної церкви

Двері новоствореної єдиної української православної церкви є відкритими для всіх архієреїв.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив предстоятель єдиної автокефальної Української православної церкви митрополит Переяславський та Білоцерківськой Епіфаній (Думенко), передає РБК-Україна.

«Я б хотів закликати всіх наших співбратів - архієреїв, всіх вірних до новоствореної єдиної української православної церкви. Двері нашої церкви відкриті до всіх. Ми закликаємо всіх до єднання, ми закликаємо всіх бути в цій визнаній єдиній помісній українській православній церкві», - заявив Епіфаній.

«Попереду у нас ще багато роботи. Перед усім ми повинні завершити цю справу єднання українського православ’я, плекати нашу українську богословську освіту і науку, молитись про припинення війни та запанування в Україні справедливого миру. Нехай нам у цьому допоможе Господь», - додав він.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 грудня, Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія (Думенка) предстоятелем автокефальної церкви. За Єпіфанія в другому турі проголосувала більшість архієреїв, які брали участь в Соборі.

Додамо, президент України Петро Порошенко в ході виступу на Софійській площі оголосив про заснування об'єднаної української церкви.

Також стало відомо, що митрополит Епіфаній і президент Петро Порошенко поїдуть до Константинополя для отримання Томосу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО