ГПУ передала до НАБУ справу про розтрату коштів на підготовці до Євробачення

Генеральна прокурора передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за фактами можливої ​​розтрати коштів під час підготовки до Євробачення.

Відповідну постанову виніс генеральний прокурор Юрій Луценко ще наприкінці квітня, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами справи, комунальне підприємство «Київміськсвітло» отримавши розпорядження і план заходів з підготовки та проведення у 2017 році пісенного конкурсу «Євробачення» створило схему із заволодіння коштами. В Генпрокуратурі зазначали, що згідно із зазначеним планом, з міського бюджету міста Києва «Київміськсвітло» були виділені кошти на виконання робіт з капітального ремонту зовнішнього освітлення, проектування і капітального ремонту архітектурно-декоративного підсвічування мостів через річку Дніпро, проектування та будівництва архітектурно-декоративного підсвічування крон дерев в Дніпровському районі міста Києва. Так, за версією слідства, службові особи «Київміськсвітло» вступили в попередню змову з членами тендерного комітету КП і посадовими особами групи компаній з метою розтрати грошових коштів місцевого бюджету міста Києва.

У ГПУ наголошували, що для реалізації зазначеного плану посадові особи «Київміськсвітло» виготовили проекти і розробили технічну документацію на виконання робіт, передбачених планом заходів із підготовки та проведення в 2017 році Євробачення в Києві, в яких свідомо завищили вартість товарів, будівельних матеріалів і обсягу виконання запланованих робіт. У подальшому члени тендерного комітету «Київміськсвітло» затвердили ці плани і провели низку закупівель товарів, робіт і послуг за значно завищеними цінами в зазначеній групі компаній.

Попри вказане кримінальне провадження, Господарський суд міста Києва задовольнив позов однієї з фірм про стягнення з «Київміськсвітло» 3,43 млн грн заборгованості з відсотками. Загальна сума, яка було стягнута з КП, склала 4,32 млн грн. Водночас суд зазначив, що «Київміськсвітло» може подати апеляцію на це рішення, якщо НАБУ встановить будь-які факти, які можуть вплинути на остаточне рішення в цій суперечці.

Нагадаємо, аудитори знайшли на «Євробаченні-2017» порушень на мільйони. Раніше ГПУ передала до НАБУ справу морського судна «Олександр Охрименко». Також Генпрокуратура передала детективам справу лісника-втікача Януковича.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО