Український моряк відмовився надавати свідчення ФСБ

Капітан українського буксира Яни Капу Олег Мельничук, заарештований за нібито порушення кордону РФ, відмовився визнавати свою провину і не став давати свідчення.

Про це повідомив його адвокат Едем Семедляєв на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

За словами захисника, 12 грудня відбулися слідчі дії щодо Мельничука.

«У своїх свідченнях він вказав, що відповідно до Женевської конвенції є військовополоненим, винним себе не вважає і не дає будь-яких свідчень ... Олег в міру своїх сил підтримує свою команду, а також просив подякувати всім, хто допомагає українським морякам», - розповів адвокат.

Семедляєв зазначив, що слідчі ФСБ «хочуть закрити рота адвокатам», тому вимагають від них підписувати «підписку про нерозголошення даних попереднього слідства».

«На що я відповів, що не можу підписати настільки «серйозний» документ, тому що мені не ясно які саме дані я не маю права розголошувати. Слідчий так і не зміг конкретизувати свою вимогу, після чого знайшов двох «студентів-понятих», які погодилися підписати», - повідомив адвокат.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катера Бердянськ і Нікополь і буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряка були заарештовані за звинуваченням в «незаконному перетині кордону РФ». Українці знаходяться в московських СІЗО Лефортово і Матроська тиша.

У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах. Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». Світова спільнота закликає РФ повернути захоплені кораблі і відпустити українських моряків.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО