Меркель очолила рейтинг найвпливовіших жінок світу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель очолила рейтинг ста найвпливовіших жінок світу 2018 року за версією американського журналу Forbes.

Як інформує «Слово і Діло», Меркель все ще «залишається лідером Європи», попри те, що вирішила не переобиратися на пост канцлера в 2021 році, пише Forbes.

Другу сходинку посіла прем’єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей, а на третьому місці — глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

У рейтингу цьогоріч дебютували 19 жінок. Серед них прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабіч, суперзірка тенісу та дизайнерка одягу Серена Уільямс, авторка «Анатомії Грей» Шонда Рімз, фінансова директорка групи Alibaba Меггі Вей Ву та інші.

Гілларі Клінтон, яка у 2017 році опустилася з 63- позиції на 65-ту сходинку, не увійшла до рейтингу в 2018 році вперше з моменту його створення в 2004 році. Водноча СЕО компанії Facebook Шеріл Сендберг випала з першої десятки у 2018 році вперше з моменту її дебюту в 2010 році, нині вона посіла 11 місце.

Перша донька президента Дональда Трампа Іванка Трамп залишилася у першій 25-ці, але також втратила три позицій й опинилася на 21.

Раніше «Слово і Діло» підготувало тест - що Ви знаєте про сучасного «залізного канцлера».

Також цього року Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель відвідала Україну вчетверте з візитом.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО