З'ясувалося рішення КСУ про зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО

Конституційний суд України в четвер, 22 листопада, оприлюднив рішення про внесення змін до Конституції в частині закріплення курсу України до НАТО та Євросоюзу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Велика палата Конституційного суду України на закритій частині пленарного засідання розглянула справу за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№9037) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

«Визнати таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№ 9037)», – ідеться в тексті рішення КСУ.

Зазначається, що Україна має достатні політико-правові передумови для повного інтегрування до ЄС та НАТО.

Як наголошується, рішення КСУ є обов’язковим, остаточним і таким, що не може бути оскарженим.

Раніше в БПП повідомили, що рішення суду вже передане до парламенту.

Нагадаємо, звернення ВР щодо закону про євроатлантичні зміни до Конституції надійшло до КСУ 28 вересня 2018 року. До цього президент України Петро Порошенко підкреслив важливість якнайшвидшого розгляду конституційних змін щодо закріплення євроатлантичного курсу України.

Також глава держави зазначав, що відразу після рішення КСУ нардепи розглянуть президентську ініціативу щодо включення до Конституції мети політики України – членства в НАТО та членства в ЄС. Порошенко висловив сподівання, що Рада дасть більш ніж 312 голосів і змінить Конституцію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО