Окупанти в Криму почали продаж компанії Ахметова

Підконтрольна Росії окупаційна влада Криму за ініціативою так званого голови півострова Сергія Аксьонова внесла 100% акцій підприємства «Кримтелеком» до плану приватизації на 2018 рік.

Відповідні зміни до прогнозного плану приватизації «депутати» внесли на позачерговому засіданні 13 листопада, стверджує прес-служба «парламенту», передає видання «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

За словами так званого голови парламенту Володимира Константинова, розмір статутного капіталу акціонерного товариства «Кримтелеком» становить понад 1,3 млрд рублів (близько 532 млн грн).

«Кримтелеком» створили в лютому 2015 року на базі кримської філії «Укртелекому», що належить українському бізнесмену Рінату Ахметову. Після анексії Криму йому майже рік вдавалося утримувати контроль над підприємством.

У лютому 2015 року «Укртелеком» заявив, що в Криму сталося фізичне від'єднання оптико-волоконного магістрального кабелю, що з'єднує півострів із материковою Україною. Окупаційна влада Криму звинуватила у відключенні «Укртелеком».

Раніше НАБУ перевіряло рух коштів на рахунках фірм Ахметова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО