Найєм вимагає три мільйони компенсації за побиття

Народний депутат Мустафа Найєм вимагає через суд відшкодувати йому матеріальну та моральну шкоду з трьох іноземців, які є фігурантами справи про його побиття.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 13 листопада, повідомив адвокат підозрюваних Олег Іщенко, пише «Страна.ua».

Зазначається, що нардеп оцінив витрати на курс лікування та на отримання правової допомоги в 50 тис. грн. А крім того, він заявив про моральну шкоду на 3,2 млн грн сумарно до підозрюваних у справі про його побиття.

Найєм зазначає, що в результаті бійки на Бессарабці були принижені його честь, гідність, престиж і ділова репутація як народного депутата. Крім того, парламентар поскаржився на значні моральні переживання.

«Усі ці обставини у вигляді погіршення стану здоров'я, псування моєї репутації, в тому числі як народного депутата, завдають мені душевного болю й страждання за несправедливість, проявлену щодо мене, неповага з їхнього боку мінімальних норм моралі й правил поведінки, що вилилося у відкрите побиття за висловлені зауваження та прохання бути людьми», – зазначено в позові.

Інформацію про позов підтвердив брат нардепа й адвокат Масі Найєм. За його словами, позов про компенсацію – це лише частина претензій до нападників.

Нагадаємо, напад на Найєма стався 30 квітня в центрі Києва. Затримали трьох підозрюваних, їм обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Ще одному нападнику повідомили про підозру заочно, він переховується на території Азербайджану, який відмовив Україні в його екстрадиції.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО